Meertaligheid bij volwassenen

Wanneer logopedie:
Sommige anderstalige volwassenen hebben moeite met de klankvorming en de juiste toepassing van intonatie, ritme en snelheid in de Nederlandse taal.

Oorzaak:
Zoals ook bij  ééntaligheid sprake kan zijn van zwak taalgevoel, luisterproblemen en verminderd gevoel voor de toepassing van juiste klanken, zo kan zich dit ook bij het leren van een tweede taal voordoen. Daarnaast zijn er tussen talen verschillen in specifieke spraakkenmerken en intonatie mogelijk die een expliciete trainingen ervan noodzakelijk maken.

Gevolg:
Problemen met het verwerven van het Nederlands waardoor de communicatie verstoord raakt en een belemmering optreedt in deelname aan sociale activiteiten.Het kan een beperking vormen bij (vervolg) opleiding en beroepsperspectief.

Wat doet de logopedist:
De logopedist brengt in kaart wat het knelpunt is in de taalverwerving van het Nederlands. Daarbij wordt een afweging gemaakt wat de specifieke taak is van de logopedist en van andere betrokkenen zoals docenten Nederlands als tweede taal (NT2). De logopedist geeft luister-, articulatie- en stemtraining.

Afspraak maken?
Neem contact op

Onze praktijkadressen

Dalfsen Wevermarke
Dalfsen Wevermarke

Wevermarke 36
7721 KJ Dalfsen
Routebeschrijving

Dalfsen v. Lentestraat
Dalfsen v. Lentestraat

V. Lentestraat 5
7721 ZS  Dalfsen
Routebeschrijving

Hoonhorst
Hoonhorst

kulturhus “de Potstal”
Kerkstraat 24
7722 LR Hoonhorst
Routebeschrijving

Wezep
Wezep

Stationsweg 47
8091 AB  Wezep
Routebeschrijving